Bijschaven

Bijschaven

Bij Huibers zijn we meesters in groots werk. Het verplaatsen van immense boomstammen en het zagen ervan tot grote dragers en palen is ons vakmanschap. Maar ook voor het fijne werk draaien we onze hand niet om. Nou jou, draaien we onze hand niet voor om… ook hier hebben we buffels van machines voor.

Vandaag staat het schaven van een prachtige partij triple Rhombus op de agenda. Met de komst van de lentezon heeft iedereen weer zin in het opknappen van de tuin. Een nieuwe schutting of veranda hoort daar natuurlijk bij.

Dit mooie triple Rhombusprofiel leent zich perfect als wandbekleding, hippe schutting of zelfs als eyecatcher in de huiskamer!

We werken hier met Douglas houten planken, rechtstreeks afkomstig van zelf gezaagde Nederlandse stammen. Na het buiten drogen, gaan ze nu door ons schaaf proces en vinden uiteindelijk hun weg naar Nederlandse tuinen. Het voelt goed, de cirkel is rond!

In onze loods wordt met precisie de vierzijdige schaaf ingesteld. De standaard messen maken plaats voor de Rhombus messen. Het blijft een fascinerend gezicht: ruwe planken gaan de machine in en aan het andere einde komen prachtig afgewerkte planken tevoorschijn.

Keurig gestapeld en klaar voor transport, is deze partij weer gereed voor vertrek!

schaven, douglas, triple, rhombus, profiel